Dag 1
We varen met een van onze traditionele houten zeilschepen de haven van Bodrum uit. Buiten de haven beginnen we meteen met zeilen. We varen de prachtige baai van Gökova in en gaan aan het eind van de middag voor anker in English Harbour, een beschutte baai met kraak helder water en prachtige natuur.

Dag 2
Hier laden we de zeekayaks op de boot en varen langs de prachtige kust richting het Oosten We gaan voor anker in een beschutte baai waar we de basics van het zeekajakken gaan oefenen. Van hieruit doen we een klein tochtje van een paar uur.

Dag 3
Na een goed ontbijt gaan we een prachtige kajak tocht maken naar The seven Islands een groep eilandjes met diverse vogelkoloniën. Het water is Caribisch blauw en we picknicken op een van de eilandjes, hier kan ook gezwommen of gesnorkeld worden. We paddelen tussen de eilandjes door en op een plek die bekend staat om zijn rijke hoeveelheid vis proberen we voor de avond een paar vissen te vangen. Uiteindelijk landen we in een baai met een prachtig strand waar we ons kamp opslaan en genieten met een flesje wijn van de zonsondergang terwijl we op een kampvuurtje een heerlijke maaltijd klaarmaken.

Dag 4
Na een nacht in een tent met alleen de geluiden van de wilde Turkse natuur starten we de dag met een goed ontbijt en voor de liefhebbers een frisse duik. We pakken in en paddelen langs de kust richting ons moederschip waar we de kajaks inladen en richting open zee gaan om te zeilen. Eind van de dag willen we een hike maken naar de top van een berg waar je 360 graden uitzicht hebt richting griekse eilanden Marmaris en richting Bodrum, een fantastische ervaring.

Dag 5
Varen we richting een kleine groep eilanden die al eeuwen lang word gezien als een heilige plaats. Marcus Antonius heeft volgens de overlevering het zand uit Egypte laten halen voor zijn geliefde Cleopatra. Hier is ook aan theater gebouwd. Dit is een indrukwekkende plek vol ruïnes en tastbare geschiedenis. Ook hier gaan de kajaks van boord en paddelen we langs de kustlijn van deze prachtige eilandjes waar je zo op de bodem kijk die vol ligt met oude overblijfselen als ruïnes en potscherven van meer dan 2000 jaar oud.

Dag 6
Hier gaan we zeilen richting het westen, tijdens het zeilen mag je meehelpen met de bemanning of lekker languit in de zon liggen met een drankje. We zullen lunchen in een baai waar ook gesnorkeld, gesupt en gekajakt kan worden.

Dag 7
Zeilen we langs de prachtige ruige kust met bergen en mooie rotsformaties terug richting Bodrum waar we in de haven onze laatste nacht doorbrengen. ‘s-Avonds kun je de mooie stad Bodrum verkennen.

Dag 8
Uitschepen en terugreis

< ga terug naar de vorige pagina

Close
Go top